Ομάδα Νέων Γρεβενών

Γρεβενά, 15.5.2019

Προς: Υποψηφίους Δημάρχους του Δήμου Γρεβενών,

Υποψηφίους Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου Γρεβενών

Ιδιοκτήτες Μέσων Ενημέρωσης των Γρεβενών

κ. υποψήφιοι Δήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι,

με την παρούσα επιστολή ζητάμε να καταθέσετε δημοσίως την γνώμη σας για τα εξής ζητήματα:

α. Το 2013, έξι χρόνια πριν, η Ομάδα Νέων Γρεβενών κατέθεσε ενώπιον της κοινωνίας των Γρεβενών την πρόταση για την δημιουργία του Διαρκούς Δημοσκοπικού Δήμου Γρεβενών, μιας πρωτοποριακής ιδέας που έχει ως στόχο να αναδείξει την γνώμη των πολιτών και στα δημοτικά θέματα. Ζητούμε την γνώμη σας για την πρόταση αυτή και τι θα κάνετε σχετικά, εφόσον εκλεγείτε Δήμαρχος-Σύμβουλος. Περισσότερα:https://omadaneon.gr/δ-δ-δ/

β. Παράλληλα με την άνω πρόταση έχουμε προτείνει και μια δεύτερη. Το Παρατηρητήριο Πολιτών, το οποίο είναι μια διαδικτυακή εφαρμογή μέσω της οποίας θα ενημερώνεται και θα εποπτεύει ο πολίτης για την πορεία των έργων στα Γρεβενά αλλά και για την διεκπεραίωση των αιτημάτων του. Με τον τρόπο αυτό οι αιρετοί θα λογοδοτούν συνεχώς για την δράση και τις ενέργειές τους. Ήδη προ ημερών ανακοινώθηκε μια παρόμοια εφαρμογή από το Δήμο Δεσκάτης. Ερωτάσθε και γι’ αυτή την πρόταση ποια είναι η γνώμη σας. Περισσότερα:https://omadaneon.gr/π-π/

γ. Ζητούμε όπως οι θέσεις των ειδικών συμβούλων του Δήμου Γρεβενών από τη νέα δημοτική αρχή να στελεχωθούν με διαγωνισμό εφαρμόζοντας αξιοκρατικές διαδικασίες. Καταθέστε την γνώμη σας και γι’ αυτό.

δ. Σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών, ποια είναι η θέση σας και με ποιες δράσεις σας την υποστηρίξατε;

ε. Θεωρούμε ότι είναι καιρός να εφαρμοστεί πλήρως και όχι επιλεκτικά, ο αντικαπνιστικός νόμος και στα Γρεβενά. Προτείνουμε η 1ηΣεπτεμβρίου 2019, ημέρα στην οποία θα αναλάβει η νέα δημοτική αρχή, να είναι η ημέρα έναρξης της εφαρμογής του νόμου. Ενημερώστε μας για την θέση σας αναφορικά και με αυτό το ζήτημα.

Τις απαντήσεις σας να τις κοινοποιήσετε στα Μέσα Ενημέρωσης των Γρεβενών.

κ. ιδιοκτήτες των Μέσων Ενημέρωσης των Γρεβενών,

η διαδικασία επιλογής αιρετών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και Εκπροσώπηση αποτελεί ένα τεραστίας σημασίας γεγονός για το μέλλον της κοινωνίας των Γρεβενών. Αποστολή σας είναι η ενημέρωση των πολιτών αντικειμενικά και ανυστερόβουλα. Η παρουσίαση των ιδεών των υποψηφίων Δημάρχων-Συμβούλων καθώς και η μέχρι τώρα πορεία τους για τον τόπο και τα κοινά, αποτελούν κριτήρια μέσα από τα οποία θα κληθούν να επιλέξουν οι πολίτες. Καίριας όμως σημασίας ζήτημα αποτελεί και η ανίχνευση της ειλικρίνειας των κινήτρων που ωθούν κάποιον πολίτη να κατέλθει στις εκλογές είτε ως δήμαρχος είτε ως σύμβουλος.

Σας καλούμε να οργανώσετε, δημόσιες συζητήσεις με όλους τους υποψηφίους Δημάρχους στις οποίες να συμμετέχουν και οι δημότες. Ήδη έχει συμβεί σε άλλες περιοχές όπως η Κοζάνη.

Ομάδα Νέων Γρεβενών

Ιστοσελίδα:www.omadaneon.gr

Διεύθ. Ηλ. Ταχ.: omadaneon@yahoo.gr